La Palma, La Gomera

Detta bildspel kräver JavaScript.

La Palma är en mycket vacker ö. Vi valde att förtöja på öns västra sida på marina Tazacorte, en mycket fin o skyddad marina.Vi hyrde bil i två dagar för att utforska ön.Vi fick lära oss massor av vad naturen kan ge i frukt väg av Kjell o Kaia.Vi fann bl.a fikon,kastanjer,vindruvor,mandlar.Första dagen åkte vi upp på den högsta punken på ön 2500 m.ö.h .Där var det en fantastisk utsikt man kunde se La Gomera o Teneriffa. Luften är så klar så man studerar himlavalvet med flera observatorium på detta berg. Det var otroligt mycket bananplantage på denna ö, det var nästan bara att öppna fönstret i bilen o plocka .

Efter 3 dagar på La Palma så seglade vi till grannön La Gomera, en färd på 60 M.Här förtöjde vi i marinan i San Sebastian som är huvudorten på ön: en ganska liten men mysig stad. Vi promenerade runt här och kollade bl.a ett väldigt fint hotel som låg på en klippavsats ovanför staden.  Riktigt häftigt.  Då Kent skulle flyga hem ifrån södra Teneriffa på tisdagen så seglade vi dom 30 M till en hamn som heter  San Miguel i närheten av flygplatsen   Mer om Teneriffa i nästa inlägg     Segla väl gott folk  från oss på White Pearl

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s