Madeira

Detta bildspel kräver JavaScript.

Madeira är en mycket vacker ö! Vi hade turen att få hamn plats mitt i Funchal i den nya kommunala marinan.Bra plats,billigare än dom andra,en supertrevlig hamnkapten, fantastisk utsikt. Där stannade vi i tio dagar.Här låg Nisse som kör Högmarsö färjan o hans härliga fru Anneli, värden är liten ibland:) Vi gjorde en väldigt vacker vandring på en av öns många levador. Dom 25 fontänerna. Levador byggdes för att för att leda vatten från den regn rika norra delen till bevattning på södra sidan av ön.Nu har det blivit många populära vandrings leder bredvid vatten kanalerna.Kent kom ner för att åka med i två veckor.Vi hyrde bil för att utforska ön. Vi åkte bi.a över till Porto Moniz där det finns naturens egna bassänger utmed havet  ,  riktigt häftigt: Bilkörning på Madeira kan vara en riktig häftig upplevelse , smala gator med stup på båda sidor samt en lutning som inte tror att bilen ska klara av , då vill man inte stanna bilen kan jag säga.  Huvudstaden Funchal  var en riktigt mysig stad, lagom stor med en gammal del där det kryllade av mysiga restauranger.  Varje dag så kom det mellan 1-3 stora kryssningsfartyg ,den ena större än den andra. När det var 3 stora så kom det ca 10-15000 passagerare som gick runt inne i staden .  Nu går färden vidare söderut ca 250 M till La Palma , en av Kanarieöarna

Segla väl gott folk  från oss på White Pearl

 

En reaktion till “Madeira

  1. Hejsan! Ja, världen är bra liten ibland👍🏼😄 Kul att Kent kom ner oxå! Lite sen kommentar från mig, för jag vet ju att ni är framme i La Palma! Ha det så mysigt☀️ Kram till er från oss💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s